keskiviikko 2. joulukuuta 2015

1/2 Joulukalenteri, 1. luukku

Hyvää joulukuuta kaikille! Kuten viime postauksessani sanoin, mietin joulukalenterin tekemistä tälle blogille. No, nyt se on tavallaan toteutunut! Sillä kuten otsikko kertoo, teen joulukalenterin puolikkaan eli julkaisen yhteensä 12 "luukkua". Syynä tähän on se, että jokapäiväisen joulukalenterin tekeminen on melko aikaavievää puuhaa. Uusi luukku on siis luvassa joka toinen päivä, jos onnistun aikataulussa pysymään!

Ja nyt asiaan. En ole vielä lainkaan puhunut yhdestä suurista intohimoistani, eli Disney-musiikista. Kuuntelen suosikkilaulujani lähes joka päivä, enkä silti ole saanut edes TOP-listaa niistä aikaiseksi. Nyt asiaan tulee muutos, nimittäin tässä kalenterissa esittelen kolme mielestäni parasta Disney-kappaletta eri kategorioista. Eli paras rakkauslaulu, paras pahisbiisi jne.... Joka päivä otan käsittelyyni eri kategorian (En tosin ole vielä täysin varma, keksinkö 12 kategoriaa...)!

Ensimmäisenä, joulukalenterini alun kunniaksi, listaan kolme parasta elokuvan aloitusbiisiä! Ensimmäinen laulu on tietenkin tärkeä koko elokuvan kannalta, sen aikana esitellään usein tapahtumapaikka ja voidaan myös kertoa tarinaa. Ensimmäisen laulun pitää herättää katsojan kiinnostus elokuvaa kohtaan!  

Ei siis muuta kuin asiaan:


3. Circle of Life - Leijonakuningas


Legendaarinenhan tämä kappale on, ei oikein voi muuta sanoa. Minulle tulee kylmät väreet nähdessäni kaikki savannin eläimet liikkumassa tämän upean laulun tahtiin... Itse asiassa Circle of Life on ollut minulla soittoäänenäkin, ja haluaisin joskus herätä tuohon mahtavaan "nants ingonyama bagithi Baba!" -huutoon!2. Two Worlds - Tarzan

 
Tähän lauluun on saatu niin paljon tunteita ja tapahtumia, ettei sitä voi kuin ihailla. Sävel itsessään on todella ihana ja sanat kuvaavat hyvin koko elokuvaa. Tarzania ensi kertaa katsoessani oli hyvä, ettei tullut kyyneleet silmiin tässä laulussa... (sama koskee koko elokuvaa!) Sama kappale toistuu ihanasti vielä elokuvan lopussa! 
1. Bells of Notre Dame - Notre Damen kellonsoittaja


Tämä laulu on ensimmäisellä sijalla suureksi osaksi siksi, että sillä on minulle tunnearvoa. En ole lapsena katsonut (surullista kyllä) kovinkaan paljon Disney-elokuvia, ja kun sitten teini-iällä tajusin, mistä olen jäänyt paitsi, lähdin heti lainaamaan niitä kirjastosta. Sattumoisin ensimmäinen elokuva, jonka näistä katsoin siskoni kanssa, oli Notre Damen kellonsoittaja. Alku oli kylmät väreet nostattava ja herätti heti kiinnostukseni elokuvaan. Kiitänkin osaksi tätä laulua siitä, että olen nyt Disney-fani! Sävel on upea ja sanoitukset kertovat tarinan todella kiintoisalla tavalla. Rakastan tätä kappaletta! Englanninkielistä versiota itse elokuvasta ei YouTubesta näyttänyt löytyvän, joten otin ranskankielisen version! Tunnelmallisen kuuloinen, eikö vain? Siinä ensimmäinen luukku sitten oli. Tällä kertaa tuli kommentoitua huomattavasti vähemmän kuin aikaisemmissa postauksissani, mikä on ihan hyvä. Musiikistahan nauttii parhaiten kuuntelemalla, ei lukemalla pitkiä höpinöitä! 

Kommentit ovat tervetulleita! Onko idea hyvä vai ihan tylsä? Onko joulukalenterin puolikkaallani tulevaisuutta? Mitkä ovat lukijoiden suosikkeja Disneyn alkukappaleista? 2 kommenttia:

 1. Oi, tämähän on hyvä idea joulukalenteriksi! Ja 12 luukkua on juuri sopiva määrä, jotta itselläsikin säilyy kiinnostus kalenteriin. Ja kyllä sanoisin, että joulukalenterillasi on tulevaisuus! ...Ainakin jouluaattoon asti. ;)

  Tämähän oli vallan mainio idea TOP-listaksi! Itsekin rakastan musiikkia, ja olen miettinyt, miten saisin lisättyä musiikista kertovia TOP-listoja omaan blogiini. Ei kai haittaa, jos varastan ideasi? ;) Nämä kolme kappaletta ovat aivan mahtavia! Myös Pinocchion aloittava When You Wish Upon a Star on todella onnistunut alkukappale! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että tykkäät ideasta! Eikä toki haittaa, vaikka käyttäisit samaa ideaa, onhan muillakin listoja tästä aiheesta. Minä en ole Pinocchiota nähnyt, mutta tiedän kyllä tuon kappaleen ja pidän siitä kovasti, ei ihme että se on Disneyn tunnussävelmä! :)

   Poista