keskiviikko 16. joulukuuta 2015

1/2 Joulukalenteri, 8. luukku

Hei taas! Tänään liikumme joulukalenterissa romanttisissa kuvioissa, nimittäin luvassa ovat parhaat rakkauslaulut. Laulu voi olla soolo, duetto tai mikä vain, kunhan se kertoo rakkaudesta. Tämä on vähän vaikea kategoria, sillä Disney-elokuvissa on lukuisia rakkaustarinoita ja luonnollisesti myös paljon ihanan romanttisia lauluja. Kolme suosikkia täytyy kuitenkin valita, tässä siis minun listani!  

3. Can You Feel the Love Tonight - LeijonakuningasTämä kappale ja kohtaus ovat yksinkertaisesti kauniita. Simba ja Nala ovat suosikkini Disneyn eläinpareista juuri siksi, että tämän kappaleen aikana näkyy, miten heillä on hauskaa yhdessä ja miten paljon he välittävät toisistaan. Kappaleessa näkyy myös hauskasti Timonin ja Pumban negatiivinen näkemys rakastumisesta, ja saamme kuulla myös Simban ja Nalan ajatuksia. Todellinen rakkausbiisi! 
2. Beauty and the Beast - Kaunotar ja hirviöElokuvan ja sen pääparin suurena fanina saan tästä kappaleesta joka kerta kylmiä väreitä. Beauty and the Beast on klassikkojen klassikko, laulu, jonka lumo ei himmene. On outoa, etten aluksi elokuvan nähtyäni edes välittänyt tästä kappaleesta niin paljon, mutta nyt rakastan sitä. Howard Ashmanin alkuperäiset sanoitukset kertovat ihanasti tästä parista ja rakkaudesta ylipäätään, enkä usko minkään käännöksen aivan pääsevän niiden tasolle. Kohtaus itsessään on myös puhdasta kultaa. Ja silti, kaiken tämän hehkutuksen jälkeenkin tämä laulu ei pääse ykkösekseni, vaikka läheltä liippasi. Pidän sitä kuitenkin näistä kappaleista suurimmassa arvossa sen ajattomuuden vuoksi.   

1. I See the Light - Kaksin karkuteilläBeauty and the Beast olisi voinut päästä tämän kappaleen ohi, mutta päädyin kuitenkin tähän, koska I See the Light antaa henkilökohtaisemman kuvauksen parin tunteista. Tähkäpää ja Eugene laulavat kumpikin aluksi omasta elämästään, ja ymmärtävät sitten elämänsä muuttuneen paremmaksi toistensa ansiosta. Tämä ajatus ja kappaleen sanoitukset ovat niin kauniit, että liikutun aina sitä kuunnellessani. Tämän kuulisin mielelläni mahdollisissa häissäni, kuten myös Beauty and the Beast:in. Voi, kun löytäisi itsekin rakkauden! 
Saatoitte ehkä huomata, että minussa on romantikon vikaa... Pahoittelen, jos meni liian siirappiseksi. Tämä olikin ensimmäinen kerta, kun kaikki kappaleet ovat englanninkielisinä versioina, johtuen varmasti sanoituksista, jotka ovat minusta ensiarvoisen tärkeitä rakkauslauluissa. (Muokkaus 18.12.: Eipäs ollutkaan, myös pahislaulut olivat kaikki originaaleina!) Mitkä ovat lukijoiden suosikkeja Disneyn romanttisista biiseistä? Ja ehdotuksia tuleviin luukkuihin saa edelleen antaa! 
6 kommenttia:

 1. Kirjoitat tosi hienosti niin kuin aina! :) I see the light on kyllä ihana, varsinkin italian kielinen versio ♥ Itse tykkään sen lisäksi eniten Whole new worldista sen kauniin sanoituksen ja kohtauksen, johon se liittyy, vuoksi. Sitä paitsi, pidän Aladdinista ja Jasminesta parina todella paljon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Venla! :) A Whole New World on kaunis ja olisi voinut päästäkin listalle, mutta miten sen sanoisi... Olen vähän kyllästynyt siihen tällä hetkellä, eikä minulle tule siitä samanlaisia väristyksiä kuin näistä suosikeistani.

   Poista
 2. Minun TOP-3 pääsee samat kappaleet kuin sinulla, tosin I see the Light olisi vasta kolmantena. KAhden muun kappaleen järjestystä en kyllä osaa päättää... :)

  Ja luukku-ehdotuksia saisi siis tulla... Hmmm...
  - Parhaat lopputekstien aikana soivat kappaleet
  - Parhaat tarinaa eteenpäin vievät kappaleet
  - Parhaat instrumentaalit?
  - Laulut, jotka saavat nauramaan/itkemään
  - Huonoimmat Disney-laulut! (Itse olen yrittänyt tehdä niistä listaa... mutta Disney-laulut on niin hyviä!!!!! Ei huonoimmista voi tehdä listaa!)

  Siinä oli pari ehdotusta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ehdotuksista! :) Tarinaa eteenpäin vievät kappaleet olisi kyllä aika kiva kategoria, enpä ole tullut ajatelleeksi. Huonoimmista olisi kyllä vaikea ja jotenkin ikävä tehdä listaa, varsinkin jos tulisi haukkuneeksi jonkun toisen suosikkia... Eikä mikään Disney-kappale ole varsinaisesti huono, toiset ovat vain enemmän omaan makuun kuin toiset.

   Poista
 3. En aiemmin oikeastaan välittänyt Disney-leffojen rakkauslauluista, mutta nyt rakastan niitä. :) Itselläni suosikkeihini kuluu mainitsemistasi juurikin Can you feel the love tonight ja Beauty and the beast.Lisäksi top 3:ni kuuluu Aladdinin Whole new world.

  Tulipahan tässä taas lisää joulukalenteri auheita mieleen, joten laitanpahan ne tähän( tuskin se sinua haittaakaan :) )

  Parhaat biisit, jotka eivät päässeet lopulliseen leffaan mukaan ( lasketaan myös kappaleet, jotka lisättiin elokuvaan myöhemmin esim. juhlajulkaisussa)
  Parhaat Disney-soundtrackit
  Parhaat kappaleet, joissa lauletaan (myös) eri kieliä ( Circle of life, He mele no lilo, Bells of Notre Dame...)
  Parhaat biisit, joissa laulaa jossakin vaiheessa vähintään 3 yhtä aikaa (ryhmäbiisit)  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos jälleen kerran ehdotuksista! :D Enää on neljä luukkua jäljellä, joten minun täytyy miettiä tarkkaan, mistä aiheista luukkuja voisi vielä tehdä. Mutta eiköhän se siitä! :)

   Poista