lauantai 12. joulukuuta 2015

1/2 Joulukalenteri, 6. luukku

Joulukalenterin on aika jatkua, ja tällä kertaa valokeilaan pääsee yksi suosikkikategorioistani, nimittäin pahisten laulut. Jos jotain hyvää on Disney-pahiksissa, niin heidän musiikkimakunsa. Lähes aina kun pahis oman laulunumeronsa saa, se on mahtavaa kuunneltavaa. Voisin tehdä pahisten lauluista pidemmänkin listan, mutta nyt vain kolme suosikkiani, olkaa hyvät! 
3. Gaston - Kaunotar ja hirviö


Tässä kappaleessa parasta on se, että siinä pahista ei kuvata pahana, vaan koko kylän ihailemana. Eikä Gaston tässä vaiheessa elokuvaa mitään kovin pahaa olekaan tehnyt, joten humoristinen laulu sopii oikein hyvin hänen imagoonsa. On outoa, ettei kukaan Gastonin ihailijoista mainitse hänen laulutaitoaan, koska minusta hänen baritoniäänensä on hyvinkin korvia miellyttävä, ja kaikki kuuntelemistani dubeista onnistuvat kuulostamaan melko samalta kuin Richard Whiten alkuperäisääni. Myös kappaleen menevä melodia on mukavaa kuunneltavaa.  
2. Be Prepared - Leijonakuningas


Ja sitten mennäänkin aivan erilaiseen lauluun, nimittäin tämä kappale suorastaan uhkuu ilkeyttä. Scar punoo juoniaan erittäin tarttuvan laulun keinoin, ja onnistuu saamaan hyeenatkin mukaan. Minä pidän aivan valtavasti alkuperäisversion Jeremy Ironsin äänestä (vaikkei hän tätä kappaletta aivan kokonaan laulanutkaan), ja se sopii hyvin Scarin sarkastiseen ja kieroon luonteeseen. Scar on myös yksi suosikkipahiksistani, ja tämä laulu vain nostaa hänen pisteitään. 


1. Hellfire - Notre Damen kellonsoittaja


Listan ykkönen ei ollut minulle missään vaiheessa epäselvä. Hellfire-kappaleessa Frollo tuskailee Esmeraldaan kohdistuvien himojensa ja uskonsa kanssa, ja tuloksena on yksi kiehtovimmista ja henkilökohtaisimmista pahislauluista, mitä Disney on tehnyt. Mieleeni ei ainakaan tule kappaletta, joka kuvaisi pahiksen ajatuksia yhtä syvällisesti kuin tämä, eikä laulu muutenkaan ole ihan sitä tyypillisintä Disneytä. Ehkä juuri siksi pidänkin tästä kappaleesta niin paljon, että se on aivan omaa luokkaansa. Sävel on synkkä, mutta myös tarttuva, ja Frollon ääni sopii siihen täydellisesti sekä englannin- että suomenkielisessä versiossa. Englanninkielistä tässä käytin siksi, että sanoitukset ovat minusta paremmat (vaikka ei suomi-käännöskään huono ole), ja edelleen Notre Damen kellonsoittaja on minulle tutumpi englanninkielisenä. 
Siinä siis suosikkini pahislauluista, maininnan arvoisia olisi tosiaan ollut enemmänkin! Mitkä teistä ovat parhaita pahisten lauluja?


7 kommenttia:

 1. Minun pahislaulu listani näyttäisi jota kuinkin samalta, kolmoseksi tulisi vain Facilierin " Friends on the other side" vaikkei Gastonkaan mikään huono ole.
  Ps: Tämä sinun joulukalenterisi on mukavaa luettavaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, toivottavasti viihdyt joulukalenterin ja blogini parissa jatkossakin! :)

   Poista
 2. Aijai, pahislaulujen top 3 on kyllä haastava tehtävä, kun niin moni niistä on niin hyvä. Olen valinnoistasi erittäin samaa mieltä Gastonista ja Hellfirestä, juurikin mainitsemistasi syistä. Be Prepared on myös hyvä, mutta itse tykkään enemmän sellaisista pahislauluista, joissa pahis on vuorovaikutuksessa päähenkilön kanssa ja manipuloi tätä, joten tuo Facilierin Friends on the Other Side ja Ursulan Poor Unfortunate Souls ajavat Scarin laulun ohi.

  Tosi hauska aihe joulukalenterille ja kivoja kirjoituksia! Tällainen joka toisen päivän kalenteri tuntuu tosi järkevältä valinnalta, kun joulun aikaan on aina kiire.

  P.S. Saisiko kommentointiprofiileihin auki Nimi/URL-vaihtoehdon?

  -Arana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Ja nyt muutin tuon kommenttiprofiilin, en ollut edes huomannut tuollaista, joten on hyvä että siitä huomautit. Minäkin pidän noista mainitsemistasi kappaleista, Poor Unfortunate Souls oli itse asiassa alun perin listani kolmannella sijalla, joten sekin on kärkipäässäni.

   Ja haluan vielä sanoa, että pidän paljon sinun blogistasi! :)

   Poista
  2. Kiitos profiilivaihtoehdon lisäämisestä! Jostain syystä tuo vaihtoehto ei ole Blogspotin blogeissa oletuksena päällä, mikä tekee kommentoimmin työlääksi, jos käyttää itsensä identifioimiseen esim Twitter- tai Tumblr-alustoja tai omaa domainia niin kuin minä.

   Tosi kiva kuulla että tykkäät blogistani, vaikkei se ihan pelkkää Disneytä olekaan! ^___^

   Poista
 3. Gaston-pahislaulu kuuluu myös minun suosikkeihini, kuten myös Vallan saan. Pidän myös kovasti Pocahontasista Ratcliffen laulamasta Mine, mine, mine -lurituksesta. Lisämaininta annettakoon Cruella de Vil -laululle, jossa pahis ei laula, mutta joka kertoo julmasta Cruellasta hyvin väritetyllä tavala. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Cruella de Vil on melko mieleenpainuva laulu juuri noiden sanoitusten ja menevän sävelmänsä ansiosta. Cruellan ensi-esiintyminen on minusta muutenkin elokuvan vahvimpia puolia, vaikken muuten 101 dalmatialaisesta välitäkään. Mine, mine, mine on myös hauska ja kertoo hyvin Ratcliffen ahneesta luonteesta. :)

   Poista