perjantai 4. joulukuuta 2015

1/2 Joulukalenteri, 2. luukku

Hei taas! Tänään joulukalenterini jatkuu uudella aiheella. Tänään valokeilaan pääsevät sivuhahmojen eli "sidekickien" biisit. Tiedättehän, miten Disney-elokuvissa päähenkilöillä on usein apureita ja ystäviä, jotka saavat usein laulaa ne kaikkein tarttuvimmat kappaleet? 

Hyviä sidekick-biisejä on aivan liikaa, joten asetin kappaleille sellaisen kriteerin, ettei päähenkilö laula niissä lainkaan ja näyttämö on yhdellä tai useammalla sidekick-hahmolla. Tämä rajaa pois esimerkiksi muuten hauskan Leijonakuninkaan Hakuna Matatan sekä ihanan I've Got A Dream- kappaleen Kaksin karkuteillä- elokuvasta. Ei kai tässä muuta sitten kuin biisejä kuuntelemaan! 3. Friend Like Me - Aladdin


Aladdinin kohdatessa Hengen ensimmäistä kertaa hän on luonnollisesti epäuskoinen, joten Henki päättää selventää asioita ja näyttää, mihin kaikkeen pystyy. Taikoessaan kaikenlaista Henki laulaa tarttuvan soolobiisin, joka jää päähän pidemmäksikin aikaa. Tällä kertaa valitsin kappaleen suomenkielisen version, koska Vesa-Matti Loiri vetää tämän vaativan roolin niin uskomattoman hyvin. Pidän kyllä myös Robin Williamsin alkuperäisversiosta, ja mietinkin hetken, kumpaa versiota tässä käytän. Molempia versioita kannattaa kuunnella, ja miksei myös muunkielisiä!
2. Under the Sea - Pieni merenneito


Ariel on kovin halukas elämään maan päällä, jolloin Sebastian-rapu kertoo laulamalla, miten paljon parempaa meressä on maahan verrattuna. Ariel ei tästä vakuutu, mikä on ihme, koska Under the Sea on mahtava biisi! Letkeän reggaesävelmän kuullessaan tekee heti mieli laulaa mukana. Lisäksi pidän tosi paljon Sebastianin alkuperäisäänestä, se tuo kappaleeseen vielä lisää tarttuvuutta. 
1. Be Our Guest - Kaunotar ja hirviö


Belle on nälkäinen, joten Hirviön esineiksi taiotut palvelijat Lumiéren johdolla näyttävät laulun sävelin, millaista palvelua vieraat linnassa saavat. Lumiéren ranskalaisaksentti on aivan ihanaa kuultavaa, ja laulusta tulee muutenkin hyvälle mielelle. Jos omankin illallisen saisi joskus tuolla tavalla tarjoiltuna! 
Ihania lauluja kaikki! Sinänsä harmi että teen vain kolmen listoja, kun tästä jäi niin paljon hyviä kappaleita pois... Mutta toisaalta on kiva tehdä tällaisia pikalistoja, kun ei kulu niin paljon aikaa ja lukijakin voi ne nopeasti lukaista. Kertokaa toki, mitkä ovat teistä parhaita sidekick-biisejä! 


 
 
 
 
 

1 kommentti:

  1. Oijoijoi, nämä kaikki ovat aivan ihania kappaleita! Sivuhahmot tuntuvat tosiaan aina laulavan ne kaikista menevimmät ja iloisimmat kappaleet. Aalloissa siis on kyllä yksi parhaista Disney-lauluista, varsinkin sen englanninkielinen versio. :)

    VastaaPoista