tiistai 22. joulukuuta 2015

1/2 Joulukalenteri, 11. luukku

Vaikea uskoa, mutta niin se vain on, että kahden päivän päästä on jouluaatto. Itse en ole koko kuukauteen ollut kovin joulufiiliksissä, johtuu osittain varmaan säästä. Täällä Turussa ei ole tullut lunta nimeksikään, vettä vain. Joulukalenteria on kuitenkin ollut hauska kirjoittaa, ja surettaakin vähän, että sekin loppuu pian. Mutta eipä vielä murehdita, nimittäin vielä on kaksi luukkua jäljellä! 

Ensimmäisessä luukussa listasin parhaat aloitusbiisit, ja nyt toiseksi viimeisessä luukussa on loppubiisien aika. Tällä tarkoitan nimenomaan lopputeksteissä soivia kappaleita. Tätä ehdotti Anna, kiitos hänelle (ja kiitos muutenkin ehdotuksista, katsotaan, josko vielä jäljellä olevista saisi tehtyä tulevaisuudessa listaa)! Sellaisen säännön olen asettanut, että mukana ovat vain kappaleet, joita ei kuulla aiemmin elokuvassa. En siis ota mukaan elokuvan laulujen pop-versioita, joista en muutenkaan niin kauheasti välitä... Tällaisenaankin valinnanvaraa on paljon, sillä hyviä loppubiisejä on paljon! 
 

3. True to Your Heart - MulanEnsinnäkin, tämä kappale on päähänjäävä. Lopputekstien kappaleet eivät kovin usein jää itselläni mieleen, mutta tässä on poikkeus. Sanat ovat myös kivat, mutta ihmettelen vähän, että tämä on kuitenkin rakkausbiisi, eikä Mulanin pääasia ole romantiikka... Tosin kyllähän lopussa siihen suuntaan vihjataan, että romantiikkaa on tulossa. Kaiken kaikkiaan kappaleessa on mukava rytmi ja tekee heti mieli alkaa laulaa mukana.  

2. Something That I Want - Kaksin karkuteillä  Tämä kappale on oikeastaan melko tavanomainen pop-biisi, ja kuulostaakin siltä että olen kuullut sen jossain aiemmin... Kappaleen menevä tunnelma kuitenkin sopii elokuvan onnelliseen loppuun ja sanoitukset ovat aika suloiset. Lisäpisteitä tulee hauskasta loppuanimaatiosta! 

1. Never Knew I Needed  - Prinsessa ja sammakkoEn totta puhuen edes muistanut tätä kappaletta ennen kuin aloin kuunnella lopputekstien biisejä. Mutta sitten kuulin tämän - ja ihastuin. Tiana ja Naveen ovat yksi suosikkipareistani,  ja tämä kappale kuvaa heitä kauniisti. Pidän laulun rauhallisesta tunnelmasta, sanoituksista ja loppuanimaatiosta. Pidän oikeastaan kaikesta tässä kappaleessa, ja siksi se sijoittuukin ykköseksi listallani! 

Tämä lista oli väsymyksen vuoksi ehkä vähän hutaisten tehty, enkä kuunnellut aivan kaikkia loppubiisejä. Nämä ovat kuitenkin suosikkini tällä hetkellä. Mistä lopputekstien kappaleista te lukijat pidätte eniten?

Seuraava luukku onkin viimeinen, jolloin luvassa on jotain vähän erilaista. En totta puhuen ole itsekään vielä täysin varma, millainen siitä tulee, mutta Disney-laulujen maailmassa yhä liikutaan! 


2 kommenttia:

  1. Oi! Nämä on kaikki IHANIA lauluja! Ne olisivat ehdottomasti myös omassa vastaavanlaisessa TOP-listassani! <3 Ja huu, tässähän alkaa ihan jännittää viimeistä luukkua!!!! Katsotaan nyt, kerkeääkö sitä jouluaattona (?) lueskelemaan, vai meneekö joulun jälkeiseksi ajaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ihania lauluja ovat! Sainkin innostuksissani viimeisen luukun jo tehtyä, sukuloimassa kun ei välttämättä ehdi blogiin kirjoitella. Toivottavasti luukku on jännityksesi arvoinen! :)

      Poista