tiistai 8. joulukuuta 2015

1/2 Joulukalenteri, 4. luukku

On tullut aika joulukalenterini neljännelle luukulle. Tänään aiheena ovat parhaat sankarittarien laulamat kappaleet. Mukaan on otettu vain ne, jotka naispääosa laulaa kokonaan soolona. Hyviä lauluja on tässä kategoriassa todella paljon, ja harmittaa valita niistä vain kolme... No, mitäpä tässä enää turhia selittelemään, vaan lauluja kehiin! 3. Reflection - Mulan 


Mulanin laulama Reflection on lyhyt, mutta sitäkin koskettavampi laulu. Kukapa meistä ei olisi joskus tuntenut epävarmuutta itsestään niin että omaa peilikuvaansakaan ei ole tunnistaa? Mulanin laulaessa tämän kappaleen tekisi vain mieli mennä lohduttamaan ja sanoa, että olet ihan hyvä tuollaisena! Onneksi Mulankin ymmärtää asian tarinan edetessä. Tähän valitsin suomiversion, sillä vaikkei Lea Salongan kirkkaassa ja koskettavassakin äänessä ole mitään vikaa, Heidi Kyrön maanläheinen tulkinta sopii Mulanin hahmoon hieman paremmin.
2. Colors of the Wind - Pocahontas


Colors of the Wind on yksi kauneimmista ja merkityksellisimmistä Disney-lauluista koskaan. Pocahontas opettaa vaikuttavassa soolossaan John Smithille ja samalla katsojalle, että luontoa ja elämää tulee kunnioittaa. Sanoitukset ovat aidosti koskettavat ja laulua kuunnellessaan saa helposti kylmät väreet. Pohtiessani, mitä versiota tässä käytän, päädyin ruotsinkieliseen. Kannattaa kuunnella, Heléne Lundströmillä on todella kaunis ääni ja hän tuo hyvin esille niin Pocahontasin viisauden kuin leikkisyydenkin. Sanoitukset ovat myös onnistuneet hyvin. Suosittelen muutenkin kuuntelemaan ruotsinkielisiä Disney-lauluja, myös naapurimaassa osataan dubata erinomaisesti! Ja oppiihan siinä kieltäkin. 
1. Part of Your World - Pieni merenneito


Ykkösekseni pääsee kuitenkin Arielin tunnuslaulu Part of Your World, jossa merenneito ilmaisee syvän halunsa päästä ihmisten maailmaan. Totta puhuen en aluksi välittänyt tästä kappaleesta paljonkaan. Jossakin vaiheessa kuitenkin ymmärsin sen kauneuden ja nyt voisin jopa sanoa sitä suosikikseni Disneyn lauluista, jos sellainen täytyisi nimetä (oikeasti hyviä Disney-lauluja on niin paljon, että olisi epäreilua pyytää nimeämään paras!). Tämä laulu on samaan aikaan iloinen ja surullinen. Ariel unelmoi hymyssä suin, mutta tuntee samalla sydäntäraastavaa kaipuuta päästä maan päälle. Kappaleen kertauksessa, joka on vähintäänkin yhtä kaunis, Ariel kohtaa Ericin ja vannoo näkevänsä tämän vielä uudelleen, jolloin lauluun tulee toiveikkaampi sävy. Laulan tätä kappaletta kotona niin usein, että perheeni luulisi olevan jo kyllästyneitä siihen... Mutta minä en ole kyllästynyt, ja Part of Your World on säilynyt suosikkinani Disneyn naissooloista. 
Siinä ne sitten olivat. Disneyn naissoolot ovat usein emotionaalisesti parhaiten onnistuneita kappaleita ainakin minusta. Mitkä ovat lukijoiden suosikkeja sankarittarien lauluista?

3 kommenttia:

 1. Oijoi, nämä kaikki kappaleet ovat ihania! Itse pidän myös Bellen lyhyestä laulusta Belle reprise, jossa hän haaveilee suurista seikkailuista jossain kaukana muualla. Elsan Let It Go on myös todellinen voimabiisi, kuten myös Tianan Almost There. Myös vanhoissa elokuvissa on ihania lauluja naishahmoilla: Lumikin, Tuhkimon ja Auroran laulut ovat suorastaan ikonisia. Voi voi! Tästä aiheesta minäkin haluan tehdä listan...??? ;) Aiotkos tehdä vastaavanlaisen myös miesten luikauttamista lauluista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän noista kappaleista, erityisesti Belle-
   laulun repriisin pääseminen listalle oli lähellä. Ehkä pitäisi tehdä luukku parhaista repriiseistä, niin pääsisin hehkuttamaan sitäkin. Ja tee ihmeessä lista tästä aiheesta, suosikkeja on aina mukava vertailla! Miesten lauluista on tulossa lista, kenties jo aivan pian... ;)

   Poista
 2. Bloginpitäjän kiireiden vuoksi viides luukku ilmestyy vasta perjantaina, sen jälkeen luukkujen pitäisi tulla taas normaalisti parillisina päivinä. :)

  VastaaPoista