perjantai 11. joulukuuta 2015

1/2 Joulukalenteri, 5. luukku

Tulee tätä kirjoittaessa vähän sellainen olo, että kategoriat loppuvat ennen pitkää kesken... No, ei sitä ihan vielä onneksi tarvitse murehtia. Nyt päivän luukkuun. Viimeksi puhuin naisten sooloista, nyt on miesten laulujen vuoro. Tällä kertaa kappaleen ei tarvitse olla pelkästään sankarin laulama, koska miespääosien sooloja on huomattavasti sankarittarien lauluja vähemmän. Liian vähän minusta... Joka tapauksessa laulun täytyy olla suurimmaksi osaksi miespääosan laulama. No niin, sitten komeita miesääniä kuuntelemaan!

3. I'm Still Here - Aarreplaneetta


Totta puhuen en aluksi edes muistanut tätä kappaletta, johtuen varmaan siitä että Aarreplaneetasta ei kovin usein puhuta. Tämä kappale on kuitenkin todella koskettava! Vaikka päähenkilö Jim ei varsinaisesti laula, kuvastaa tämä soolo selvästi hänen ajatuksiaan ja siksi laskin sen mukaan. Disney-lauluissa sanat ovat aika usein helposti ymmärrettävissä, mutta tämä kappale vaatii kuuntelijalta ainakin jonkin verran pohdintaa ja elämänkokemusta jotta sen ymmärtää. Valitsin tähän suomenkielisen version, koska laulaja Antti Pitkäjärven ääni tuntui sopivan paremmin Jimin luonteeseen ja ikään kuin englanninkielinen John Rzeznikin ääni. 
2. Go the Distance - Herkules


Tässä aidosti liikuttavassa laulussa Herkules ilmaisee unelmansa jonnekin kuulumisesta. Sankarin (tai sellaiseksi tulevan) koruton, mutta silti vahva ääni on musiikkia korville, ja sävelmä on yksi kauniimmista Alan Menkenin taidonnäytteistä. Myöhemmin laulusta kuullaan myös kertaus, jossa Herkules entistä itsevarmempana lentää Pegasoksen selässä auringonnousuun. Tämä laulu oli lähes ensimmäisenä listalla, mutta eräs toinen vei sittenkin voiton... 1. Out There - Notre Damen kellonsoittaja


Lähes joka kerta kun kuulen tämän kappaleen, liikutun. Laulun alussa Frollo kertoo Quasimodolle, miten kukaan ulkomaailmassa ei hyväksyisi häntä, mitä on aika hirvittävää kuunnella. Mutta Frollon lähdettyä Quasimodo aloittaa oman soolonsa, jossa ilmaisee vapaudenkaipuunsa tämän ihanan laulun säestämänä. Melodia on juuri mieleiseni (kiitos tästäkin, Alan Menken!) ja Quasimodo laulaa niin kauniisti ja aidosti, sekä englannin- että suomenkielisessä versiossa, (ja monissa muissakin mitä on tullut kuultua) ja mietinkin pitkään, kumpaa käytän tässä... Ei sillä että se niin vakava asia olisi, mutta kuitenkin. Lopulta tuli kuitenkin käytettyä alkuperäistä Tom Hulcen versiota, koska sellaisena kuulin tämän kappaleen ensimmäistä kertaa. Lisäksi hänen äänensä on minusta melko mieleenpainuva. Notre Damen kellonsoittajassa on kyllä liian aliarvostetut laulut!
Vihdoin sain tämänkin luukun tehtyä. Yritän saada julkaistua huomisen luukun ajallaan, mutta myös päivän viivästys on taas mahdollinen. Teen kuitenkin parhaani, jotta luukut ilmestyisivät ajallaan! Ja kertokaa toki omat mielipiteenne parhaista miesten lauluista! 2 kommenttia:

  1. Jee! Nämä on ihania kappaleita! Disney-elokuvissa ei olekaan niin paljon miesten laulamia "voimabiisejä" verrattuna naisten laulamiin lauluihin. Tarzanissakin Tarzan itse ei laula, vaan taustalaulaja hoitaa hänen ajatustensa musikaalisen ulosannin. Aladdinissa on hyviä kappaleita Aladdinin laulamana, mutta ehkä minunkin kärkikolmoseni olisi vastaava sinun listasi kanssa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aladdinilla on kyllä aivan ihana ääni, erityisesti olen ihastunut Sami Aarvan versioon. Hän ei kuitenkaan saa aikaiseksi niin tunteellista sooloa kuin nämä muut miehet, joten en ottanut häntä mukaan. Tarzanissa hahmot voisivat kyllä itsekin laulaa, tosin olisi ehkä vähän outoa, jos Tarzan äkkiä laulaisi sujuvasti, kun vasta opettelee puhumaan ihmisten kieltä. :D

      Poista