maanantai 20. heinäkuuta 2015

There once was a boy named Harry...

Hei taas! Tuntuu, kuin viime blogitekstistäni olisi jo kauheasti aikaa (vaikkei edes ole)... Mutta nyt olen täällä taas, jälleen kerran top-listan parissa! Tällä kertaa aiheena on Harry Potter!

Olen ollut Potter-fani alakoulusta lähtien (aloitin tosin kirjojen lukemisen, koska ystäväni lukivat niitä), ja olen juuri saanut luettua koko sarjan uudelleen, joten päätin tehdä listan suosikkihahmoistani! Kirjojen perusteella, siis, elokuvista en juuri välitä, vaikka näyttelijöiden kuvia olenkin tässä käyttänyt. Tässä siis kaksitoista (piti olla kymmenen, mutta en vain pystynyt jättämään yhtään enempää hahmoa pois) mielestäni parasta hahmoa sarjasta! Sisältää juonipaljastuksia, joten jos et halua spoilereita viimeisistä kirjoista tai elokuvista, ei tekstejä kannata lukea!

Kuvien lähde on Harry Potter Wiki. Otsikko on lähtöisin Paintin upeasta videosta Harry Potter in 99 Seconds, jonka pääset katsomaan tästä. En siis omista mitään muuta paitsi omat tekstini. Ei muuta, joten siirrytään tämän maagisen listan pariin! 12. Draco Malfoy

Harryn ja kumppaneiden ainainen kiusaaja, puhdasverinen ja ylimielinen Draco on yksi tarinan pahiksista - tai ainakin hän yrittää olla. On jo sarjan alussa selvää, ettei Draco ole siitä rohkeimmasta päästä, ja kun hän 16-vuotiaana liittyy kuolonsyöjiin, hänelle selviää, ettei tappaminen ole niin helppoa kuin voisi luulla. Lopulta Dracon kukkoileva asenne muuttuu peloksi hänen perheensä puolesta, ja häntä käy aika lailla sääliksi - tämä ei tietenkään tarkoita, ettei hän olisi toiminut väärin. 

Draco on tavallaan aika inhimillinen hahmo, vaikka itse en olekaan koskaan ymmärtänyt koulukiusaajia. Miten voi olla hauskaa tuoda pahaa mieltä muille? Tietenkin suuri osa Dracon käytöksestä kumpuaa kateudesta kuuluisaa Harry Potteria kohtaan, vaikka hän ei itse sitä myönnäkään. Draco osaa olla tosi ärsyttävä, ja oikeasti vihaan hänen kaltaisiaan tyyppejä. Kirjan sivuilla hän ei kuitenkaan ole niin paha, ja minusta hän on aika hyvä hahmo. Toivon vain, että hän todella oppii virheistään ja saa paremman elämän. 11. Neville Longbottom

Harryn rohkelikkotoveri Neville ei aluksi vaikuta kovin sopivalta tupaansa, ja hän on huonon itsetuntonsa vuoksi otollinen kohde kiusaajille. Sarjan aikana Neville kuitenkin näyttää kyntensä, ja oppii taitavaksi pimeyden voimilta suojautumisessa. Hänellä on hyvä syy haluunsa taistella Voldemortia vastaan, sillä kuolonsyöjät ovat kiduttaneet hänen vanhempansa hulluuden partaalle. Viimeisessä kirjassa Neville todistaa olevansa aito rohkelikko ja erinomainen johtaja, eikä häntä voi kuin ihailla. 

Neville on niin sympaattinen hahmo. Aluksi hän vaikuttaa vain ujolta ja sangen onnettomuusalttiilta pojalta, joka joutuu alati naurunalaiseksi, mutta vähitellen hänestä kasvaa oikea taistelija. Hän olisi varmaan tosi hyvä ja lojaali ystävä oikeassa elämässä. Hän olisi lisäksi voinut olla Harryn asemassa, jos Voldemort olisi niin päättänyt. Itse asiassa minusta tuntuu, että tykkäisin enemmän Nevillestä kuin Harrysta päähenkilönä. Tästä voitte varmaan päätellä, että itse Harrya tällä listalla ei nähdä. En nimittäin juuri pidä hänestä, perustelut siihen annan listan lopulla!10. Minerva McGarmiwa

Professori Minerva McGarmiwa on opettajana tiukka mutta reilu. McGarmiwa on tarkka koulun säännöistä, mutta voi myös kiertää niitä vähän, jos tilanne niin vaatii. Esimerkiksi huispaus on McGarmiwalle niin tärkeä asia, että hän pestaa ensiluokkalaisen Harryn etsijäksi vastoin yleistä käytäntöä. McGarmiwa on vahva nainen, jolla on erittäin vakaat moraaliset arvot. Hän osaa myös käyttää sanan säilää niin oppilaitaan kuin kuolonsyöjiäkin vastaan, mikä on aika siistiä. 

McGarmiwa on yksi ehdottomista lempiopettajistani. Hänen kommenttinsa ovat aina niin osuvia ja usein hauskojakin. Lisäksi hän on skotlantilainen, mikä tuo aivan oman särmänsä. Hänessä on monia piirteitä, joista pidän hahmossa, kuten älykkyys, voimakastahtoisuus ja peräänantamattomuus. Aivan mahtava hahmo. 

 

9. Ginny Weasley 

Sarjan ensimmäissä kirjoissa Weasleyn perheen nuorimmainen Ginny vaikuttaa vain ujolta pikkutytöltä, jolla on fanityttömäinen ihastus Harryyn. Pian hänestä tulee kuitenkin ilmi uusia puolia, kuten rohkeus, suorasanaisuus ja itsepäisyys. Ginnystä kasvaa kaunis nuori nainen, jolla riittää ihailijoita, ja ehtiipä tyttö 13-vuotiaana hankkia ensimmäisen poikaystävänsäkin. Vaikka siltä saattaisi vaikuttaa, Ginny ei luovuta Harryn suhteen, vaan näyttää tälle todellisen luonteensa - ja kuin taikaiskusta Harry tajuaa olevansa ihastunut parhaan ystävänsä pikkusiskoon. Harry ei kuitenkaan ole se kaikkein ihanteellisin poikaystävä, sillä Voldemortin tuhoamiselta ei oikein ehdi varata aikaa treffeille. Lopulta Ginny ja Harry kuitenkin saavat toisensa ja kolme lasta, joten loppu hyvin, kaikki hyvin. 

Monet tuntuvat inhoavan Ginnyä, mitä en ihan täysin käsitä. Vaikka osaahan Ginny välillä olla vähän ilkeä, varsinkin veljeään Ronia kohtaan. Tämä on kuitenkin osa hänen suoraselkäistä luonnettaan, josta pidän paljon. Ginny on kasvanut kuuden isoveljen kanssa, joten hän on pakostakin aika poikamainen ja osaa pitää puolensa. Siispä hän on tyttöjä ymmärtämättömälle Harrylle ihanteellinen valinta, ja molemmat pelaavat huispaustakin. Minua vain vähän ärsyttää, kun näiden kahden romanssi on läsnä lähinnä kuudennessa kirjassa, ja seiskakirjassa Ginny esiintyy suurimmaksi osaksi Harryn ajatuksissa. No, kaikkea ei voi saada.


8. Rubeus Hagrid

Tylypahkan riistanvartija, puolijättiläinen Hagrid on se, joka kertoo Harrylle tämän olevan velho. Hagrid itse ei taikuutta saisi käyttää, sillä hänet erotettiin kolmantena vuotenaan Tylypahkasta täysin epäreilusti. Hänellä on kuitenkin lämmin sydän, josta riittää rakkautta niin ihmisille kuin taikaolennoillekin. Läpi sarjan Hagrid kiintyy erinäisiin otuksiin, jotka eivät aina ole siitä hellyttävimmästä päästä. Huolimatta ystävyydestään jättiläishämähäkkien ja lohikäärmeiden kanssa Hagrid on yksi Harrylle tärkeimmistä henkilöistä velhomaailmassa - lojaali ystävä ja jonkinlainen isähahmokin.

Jos Hagrid olisi kuollut kirjoissa, se olisi ollut suorastaan rikos. Hagrid on juuri sellainen, jonka puoleen voi aina kääntyä, vaikka hänen syleilynsä ovatkin musertavia ja kakkunsa kivenkovia. Häntä uskollisempaa ja lempeämpää ihmistä - tai puolijättiläistä - ei heti löydä.


7. Fred ja George Weasley
Tiedän, että tässä on kaksi hahmoa, mutta Frediä ja Georgea ei vain voi erottaa. Nämä kaksoset tuovat sarjaan rutkasti huumoria, jolle saa nauraa usein ääneenkin. Fredillä ja Georgella on positiivinen elämänasenne, ja he nauttivat huomiosta ja siitä, että saavat naurattaa ihmisiä. He aiheuttavat kepposillaan hupia koulutovereilleen ja harmaita hiuksia äidilleen. He osaavat kuitenkin olla myös vakavia tarpeen vaatiessa, eivätkä heidän taikataitonsakaan huonot ole.

Fred ja George ovat niin ihana kaksikko. Heitä näkee harvoin erossa toisistaan. Fred on se, joka puhuu vähän veljeään enemmän, mutta muuten ainakaan minä en heissä juuri eroja näe. Fredin ja Georgen letkautukset ovat minun makuuni, ja he vaikuttavat muutenkin aivan mahtavilta tyypeiltä. Ikävä kyllä Fred kuolee viimeisessä kirjassa... Ihan kamalaa! Ei heitä olisi saanut erottaa toisistaan!
6. Albus DumbledoreTylypahkan rehtori Dumbledore hoitaa sarjassa sitä "vanhan viisaan velhon" roolia. Hän on sarjan alussa leikkisä, melko salaperäinen vanha mies, joka antaa Harrylle toisinaan neuvoja. Sarjan edetessä hänestä tulee entistä tärkeämpi hahmo, joka kertoo Harrylle tämän menneisyydestä ja paljastaa Voldemortin salaisuuksia. Harry itse ei kuitenkaan opi tuntemaan Dumbledorea kovin hyvin, kuten viimeisessä kirjassa osoitetaan. Jo edesmenneen Dumbledoren salattu nuoruus onkin yksi tärkeistä aiheista Kuoleman varjeluksissa, ja kirjan lukuisat paljastukset tekevät hänestä inhimillisemmän, vähemmän täydellisen. 

Dumbledoressa on monia puolia, mutta eniten pidän hänestä kujeilevana, hymyilevänä vanhana velhona, millainen hän on suurimmaksi osaksi ensimmäisissä kirjoissa. Toki sitä tuiketta silmässä löytyy vähän myöhemminkin, mutta tilanteen vakavoituessa myös Dumbledoresta tulee vakavampi hahmo. Ymmärrettävää, mutta silti hieman harmillista. 5. Severus Kalkaros

Juomamestari Severus Kalkaros on yksi arvoituksellisimmista hahmoista koko sarjassa. Hän on Harryn inhokkiopettaja, ja hyvästä syystä: Kalkaros kohtelee niin Harrya kuin muitakin rohkelikkoja epäreilusti ja inhoaa Harrya yhtä paljon kuin tämä häntä. Useamman kerran Harry pitää häntä kaikkea muuta kuin luotettavana, ja saakin tietää tämän olleen kuolonsyöjä. Dumbledore kuitenkin luottaa Kalkarokseen vakaasti, mitä Harry ei ymmärrä ennen kuin vasta Kalkaroksen kuoltua. Saatuaan tietää totuuden inhoamastaan miehestä Harryn viha hälvenee ja tilalle tulee kunnioitus.

Kalkaros ei tainnut aluksi kuulua lempihahmoihini, mutta nykyään pidän hänestä paljon. Oikeasti hänen kaltaisensa opettaja olisi varmaan jo erotettu, eikä hänen minusta tarvitsisi vihata Harrya. Toisaalta Harry taitaa näyttää niin paljon isältään, että Kalkaros ei voi muuta kuin pitää häntäkin ylimielisenä ja huomiosta nauttivana poikana. Samalla hänen kuitenkin täytyy suojella rakastamansa naisen poikaa. Kalkaros on aika traaginen hahmo. Hän tekee nuoruudessaan pahan virheen, mutta osoittaa myöhemmin, että kaikkein tärkeintä hänelle on Lily, ja se on liikuttavaa.4. Ron Weasley

Harryn paras ystävä Ron joutuu aina elämään toisten varjossa. Hän on nuorin kuudesta pojasta, ja hänen paras ystävänsä on kuuluisa jo tullessaan Tylypahkaan. Ron kuitenkin osoittautuu itsekin rohkeaksi ja kyvykkääksi taistelijaksi, vaikka hän osaa olla myös turhautunut ja laiska. Ron ei juuri opiskelusta välitä, ja hän viettääkin aikaansa mieluummin huispauskentällä tai velhoshakkia pelaten kuin koulukirjojen ääressä. Siksi onkin vähän kummallista, että hän ihastuu ja lopulta rakastuu lukutoukka Hermioneen. No, ehkä vastakohdat vetävät toisiaan puoleensa. 

Ron on se, joka tuo päähenkilökolmikosta eniten huumoria tarinaan. Ronin sarkastiset heitot ovat useimmiten ainakin minua huvittavia, vaikka ne muita hahmoja tuppaavat joskus loukkaamaan. Ron on tosi ajattelematon, ja laukoo harkitsematta kommentteja, joista Hermione sitten häntä toruu. Seitsemännessä kirjassa Ron on oppinut ystävällisemmäksi rakastamaansa tyttöä kohtaan, mikä varmasti vaikuttaa suuresti näiden kahden yhteen päätymiseen. Ronin vitsikäs asenne ei kuitenkaan katoa koskaan, ja hyvä niin.3. Luna Lovekiva 

Ensimmäisen kerran Feeniksin killassa esiintyvä Luna on yksi sarjan omalaatuisimmista hahmoista. Luna uskoo kaiken maailman asioihin, joita pidetään hölynpölynä jopa velhomaailmassa, kuten ruttusarvisiin niistaisikkeihin. Lunaa pidetään outona, mutta hän ei tunnu välittävän, vaan on rohkeasti oma itsensä. Luna taitaa kuitenkin olla vähän yksinäinen, sillä hän on ikionnellinen ystävystyttyään Harryn ja muiden Albuksen Kaartin jäsenten kanssa. Lopulta Luna osoittautuu niin urheaksi taistelijaksi kuin uskolliseksi ystäväksi.

Luna on aivan ihana. Erikoinen tyttö, joka kuitenkin on rohkeampi kuin useimmat muut. Hän on varmasti ihana ystävä, vaikkei häntä täysin ymmärtäisikään. Minusta Lunasta ja Harrysta olisi muuten voinut tulla hyvä pari, ainakin jokin yhteys heidän välillään on... Mutta ehkä Luna on sittenkin Harrylle liian outo, vaikka he ystäviä ovatkin.2. Hermione GrangerHarryn toinen paras ystävä Hermione on nokkela, tiedonhaluinen ja todella hyvä oppilas. Aluksi hän on kaikkien hermoille käyvä, innokas nuori noita, joka kuitenkin pohjimmiltaan haluaa ystäviä. Kun hän lopulta saa Harrysta ja Ronista ystävät itselleen, Hermione osoittautuu paitsi kirjaviisaaksi myös rohkeaksi tytöksi, joka tarpeen vaatiessa on valmis rikkomaan ennen elintärkeinä pitämiään sääntöjä. Hermione myös ymmärtää hyvin ihmisten tunteita, ja antaakin ystävilleen myös neuvoja rakkaudessa sen lisäksi, että toimii järjen äänenä. Hermione ei kuitenkaan ole täydellinen, mikä näkyy etenkin hänen lapsellisessa käytöksessään hänen ollessaan mustasukkainen Ronista.

Minussa ja Hermionessa on samoja piirteitä, kuten tiedonjano, rakkaus kirjoihin ja järkevä ajattelu. Hermione on kuitenkin minua tomerampi ja itsepäisempi. Hän osaa välillä olla ärsyttävän nalkuttava, kuten Harry ja Ron saavat usein todeta, mutta lopulta hän on ihana ystävä, jolla on arvot kohdallaan. Upean vahva nainen ja ihana hahmo.1. Remus Lupin

Remus Lupin astuu ensimmäisen kerran esiin uutena pimeyden voimilta suojautumisen opettajana Azkabanin vangissa. Hän voittaa heti Harryn ja tämän koko luokan puolelleen olemalla ystävällinen, asiallinen ja ennen kaikkea pätevä opettaja. Lupinilla on kuitenkin salaisuus, minkä takia hän joutuu lopulta eroamaan - hän on ihmissusi. Lupin inhoaa erilaisuuttaan, minkä takia ihmiset välttelevät häntä ja hänen on vaikea saada töitä mistään. Hän on kuitenkin korvaamaton ystävä ja neuvonantaja Harrylle, jonka isä on ollut Lupinin hyvä ystävä. Lupinista tulee myös aviomies ja isä hänen viimein naidessaan Nymfadora Tonksin, vaikkei ajatellutkaan ansaitsevansa sellaista onnea. Kuitenkin sekä Lupin että Tonks menehtyvät Tylypahkan taistelussa... Miksi, voi miksi?

Rakastan Lupinia. Hän on ihanteellinen opettaja ja inhimillinen hahmo, joka on koko elämänsä kärsinyt poikkeavuudestaan. Niinpä hän on aika
surumielinen, mutta kuitenkin onnekas, sillä hänellä on ystäviä, jotka hyväksyvät hänet sellaisena kuin hän on. Täytyy muuten myöntää, että lukiessani kirjoja ensimmäistä kertaa kuvittelin Lupinin jostain syystä lyhyeksi naiseksi. Minkähän takia...? Joka tapauksessa, ainakin tällä hetkellä Remus Lupin on suosikkihahmoni Potter-kirjoissa!Ja nyt kun olen esitellyt lempihahmoni, kerron, miksi Harry Potter ei päässyt tälle listalle. Lyhyesti sanottuna, hän on liian angstinen ja vakava päähenkilö. Ensimmäisissä kirjoissa hän on ihan mukava hahmo, mutta sitten hän kokee niin paljon menetyksiä, että muuttuu lähes täysin. Mikä on tietenkin aivan ymmärrettävää, mutta en vain pidä hänestä kauheasti... Ja hänen arpeensa sattuu aivan liian usein!

Kuitenkin, toivottavasti piditte tästä top-listasta. Jos olette Potter-faneja, kertokaa toki omat lempihahmonne kommenteissa! 3 kommenttia:

 1. Olen täysin samaa mieltä Harrystä! Hän ON aivan liian angtinen hahmo, ja kaikki hänen elämässään menee koko ajan päin mäntyä. Olisi mielenkiintoista lukea kirjan tarinoita vaikka Ronin tai Hermionen näkökulmasta, tarina muuttuisi varmasti positiivisempaan suuntaan! Hyvät esittelyt ja perustelut olet kaikkien hahmojen yhteyteen kirjoittanut. :)

  En osaa kyllä laittaa omia lempihahmojani järjestykseen, mutta lemppareihin kuuluvat ainakin Sirius Musta, Ron, Hermione, Kalkaros ja Hagrid.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, jälleen kerran! :) Ihan totta, minuakin häiritsee, että melkein kaikki luvut kerrotaan Harryn näkökulmasta. Onhan kirjoissa pari lukua, joissa Harry itse ei ole tapahtumia todistamassa, muttei yhtään Ronin tai Hermionen näkökulmasta kerrottua. Se onkin kirjoissa mielestäni suurin miinuspuoli. Kuitenkin aika monessa lukemassani fantasiakirjassa (esim. Taru sormusten herrasta), näkökulma vaihtelee useamman hahmon välillä. No, kaikkea ei voi saada.

   Minäkin muuten pidän Siriuksesta, mutta jostain syystä hän ei kuitenkaan päässyt listalle. En oikein osaa sanoa, mistä hänessä pidän, ja tuntuu, että hän poistui kuviosta liian aikaisin. Miksi näissä kirjoissa niin monen hahmon pitää kuolla...?

   Poista
 2. Minussa on paljon iloa ja jännitystä, olen torpey clare, ollut tyytyväinen avioliittooni vasta, kun aviomieheni alkoi kuunnella juoruja minusta, että en ole uskollinen avioliittovalauksillemme, yritin saada hänet ymmärtämään, että he olivat juoruja ja valheita, mutta hän menetti rakkauden, luottamuksen ja luottamuksen meihin. Joten meistä tuli nagging parit, ja sitten jättää avioero, myöhemmin, me erotimme. Vuosia avioeron jälkeen yritin elää normaalia elämää ilman häntä, mutta en pystynyt, joten aloin etsiä miten saada takaisin entinen aviomieheni, sitten minua kutsuttiin, BaBa ogbogo hieno ja erittäin henkinen mies, joka heitti rakkaus loitsu minulle ja sai EX palaamaan minulle. Olen huolestunut, joten luopun hänen yhteydenpidostaan ​​niille, joilla on suhteita ja avioliittoa koskevia ongelmia, jotta hän voi auttaa suurissa töissä. Sähköposti: greatbabaogbogotemple@gmail.com. Tai hänen whatsapp-numeronsa ... + 234902018697Ota yhteyttä häneen, katso kuinka suuri ja voimakas hän on. Auttaa myös näissä asioissa ...

  (1) Lopeta avioero.
  (2) Loppumattomuus.
  (3) Onnea Spell.
  (4) Avioliitto.
  (5) Päästä eroon henkisistä ongelmista.

  VastaaPoista