maanantai 29. kesäkuuta 2015

Did you ever see such a beautiful dress?

En juuri välitä muodista tai vaatteiden katselusta. Poikkeuksena ovat kuitenkin Disney-hahmojen vaatteet, etenkin prinsessojen upeat asut. Niinpä päätin tehdä top-listan näistä kauniista puvuista.

Olen tehnyt listan tästä samasta aiheesta jo aikaisemmin omaksi huvikseni, mutta sijoituksia on tullut vähän muutettua. Lisäksi olen rajannut listan kymmeneen mielestäni hienoimpaan asuun, kun alkuperäisessä listassa mukana olivat kaikki prinsessat. "Prinsessoilla" tarkoitan siis virallisia Disney-prinsessoja sekä Frozenin Elsaa ja Annaa, jotka voisi jo lähestulkoon laskea viralliseen kokoonpanoon.

Kuvat ovat lähtöisin Disney Wikistä. Eipä kai sitten muuta kuin pukuja ihailemaan!


10. Lumikki   




























Lumikin asu on sievä ja juuri hänen kaltaiselleen viattomalle neidolle sopiva. Kolme pääväriä sointuvat kauniisti yhteen eikä mitään ole liikaa. Myös hiuspanta on aivan ihana. En tosin tiedä, sopivatko nuo korkokengät kokonaisuuteen. Myös kaulus on vähän outo, mutten toisaalta osaisi kuvitella tätä asua ilman sitä. Nätti mekko on kyllä, muttei aivan minun makuani.


9. Jasmine 


























Jasminen asu ei ole mekko, kuten muiden prinsessojen asut, mutta se ei haittaa lainkaan - on vain mukavaa, että asuissa on vaihtelua. Pidän tässä asussa erityisesti sen väristä ja koruista, jotka kruunavat kokonaisuuden. Tosin korvakorut voisivat olla vähän pienemmät. Kokonaisuus on kuitenkin upea!


8. Merida 


























Pidän Meridan asusta ennen kaikkea siksi, että sen väri on aivan upea. Lisäksi kangas näyttää todella mukavan tuntuiselta. Asu olisi muuten sellainen, minkä haluaisin itselleni, mutta nuo hihat... eivät ole aivan minun makuuni. Tuntuu kuin niihin olisi yritetty väkisin saada jotain hienoa, mutta siinä ei ole onnistuttu. Minun mielipiteenihän tämä tietysti vain on, ja jonkun mielestä hihan koristeet voivat olla aivan upeat. Kaulus sen sijaan on hieno! 


7. Aurora 

























Vaaleanpunainen vai sininen, kas siinä pulma... jota tuskin koskaan ratkaistaan. Itse pidän Auroran mekosta molemmissa väreissä - sininen on värinä enemmän mieleeni, mutta mielestäni vaaleanpunainen sopii Auroralle hivenen paremmin. Lisäksi monella prinsessalla on jo sininen asu, kuten Tuhkimolla ja Jasminella. Mitä tulee mekon malliin, pidän siitä paljon. Helma laskeutuu kauniisti ja koko asu on aivan eri tyyliä kuin monet muut prinsessamekot. Hihat tosin ovat ehkä vähän turhan ihonmyötäiset ja näyttävät niin ohuilta, että Auroralle luulisi tulevan kylmä. Muuten kokonaisuus on täydellinen, aina tiaraa myöten! 



6. Tähkäpää 

























Tähkäpään asussa on paljon enemmän yksityiskohtia kuin useimmissa muissa Disneyn prinsessojen asuissa. Helman kuviointi, yläosan nyöritys... Suurimmaksi osaksi nättiä, mutta joskus liika on liikaa. Tässä kuvassa on kyllä taidettu vähän liioitellakin yksityiskohtia, mutta esimerkiksi asun hihat ovat minusta vähän kummalliset. Lyhythihainenkin mekko olisi voinut olla ihan hyvä, mutta sen sijaan hihat ovat puolipitkät ja ohuet... En tiedä, tajuaako kukaan tätä nipotustani, mutta ne hihat vain yksinkertaisesti häiritsevät minua. Muuten mekko on hieno, ja väritkin ovat kauniit! 


5. Elsa 

























Elegantti, häikäisevä, tyylikäs. Siinä muutama sana kuvaamaan Elsan asua. Tämä upean taivaansininen mekko olisi muuten lähes täydellinen, mutta siinä on (jälleen kerran) muutama silmiini pistävä seikka. Esimerkiksi hihat näyttävät tosi kireiltä. Ja vaikka pidän viitan lumihiutaleista, itse viitta laskeutuu välillä vähän oudosti. Muuta valittamista ei taidakaan olla. Upea asu! 



4. Tuhkimo

























En erityisesti välitä Tuhkimosta hahmona, mutta hänen tanssiaispukunsa on upea (kuinka monta kertaa olen käyttänyt tuota sanaa?). Asu on muuttunut tummemmaksi vuosien varrella, mutta minusta se on kauneimmillaan alkuperäisessä elokuvassa. Leveä helma, pitkät hansikkaat... asu on kuin luotu tanssiaispuvuksi - tai niinhän se onkin. Tosin tuo kaulassa oleva nauha tai mikä ikinä onkaan näyttää epämukavalta. Enkä oikein ole oikein koskaan pitänyt tuosta hiuspannasta... mutta jos jätetään niuhotus sikseen ja ajatellaan asun hyviä puolia, niin tuntuu, ettei siinä yhtään vikaa olekaan. 


3. Belle 

























Täytyy sanoa, että Bellen sijoitukseen saattaa vaikuttaa osaksi se seikka, että hän on suosikkiprinsessani. Mutta vaikkei näin olisikaan, tämä ikoninen tanssiaispuku on aivan upea. Varsinkin helma on mielestäni kaunis. Pidän muuten paljon enemmän alkuperäisessä elokuvassa olevan puvun väreistä, nykyisissä kuvissa ei ole kullanväristä tietoakaan. Ihana kokonaisuus, todellinen prinsessamekko. 



2. Anna 

























Asu, joka Annalla on suurimman osan Frozenia päällään, ei ole juhlapuku, mutta eipä sillä väliä. Olen aivan ihastunut tähän mekkoon. Sinisen eri sävyt, lämpöisen näköinen viitta, kukkakuviointi ja ihanat saappaat! Lisäksi koko asu näyttää niin realistiselta, että voin jo melkein tuntea kankaan sormieni välissä. Minun ja isosiskoni suunnitelmissa olisi joskus pukeutua Annaksi ja Elsaksi cosplay-tapahtumaan, ja minä olisin Anna... tässä puvussa. Toivottavasti se toteutuu joskus, siihen asti voin vain unelmoida... 



1. Tiana 

























Aivan viime pisteeseen saakka mietin, sijoittaako Anna vai Tiana ensimmäiseksi, mutta lopulta Tiana vei voiton aivan kuten alkuperäisessä listassanikin. Yksi syy rakkauteeni tätä asua kohtaan on se, että se on vihreä - sininen ja vihreä ovat ehdottomat lempivärini. Lisäksi asu on niin luonnonläheinen - helma on kuin kukka, tiara on tehty lehdistä... Kerta kaikkiaan upeaa (oikeasti, miten eri adjektiiveja on niin vaikea keksiä?). Valittamista ei ole. Tiana on ansainnut paikkansa ykkösenä tällä listalla. 


Siinä se sitten oli. Aikaa meni enemmän kuin olisin luullut, mutta olen tyytyväinen tulokseen. Mutta entä te, hyvät lukijat? Mistä asuista pidätte itse eniten? Kuuluuko suosikkeihinne kenties sellainen asu, joka on minun listani häntäpäässä tai ei päässyt sinne lainkaan? Kertokaa mielipiteenne kommenteissa!




6 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen TOP-lista! Itsekin olen joskus miettinyt, tekisinkö samaisesta aiheesta listaa, mutta en ole ainakaan vielä hommaan ruvennut. Tuntuu niin hankalalta valita lempparipukuja, varsinkin, kun suurimmalla osalla prinsessoista on useampi kuin vain yksi puku elokuvan aikana! Mielestäni Bellen sini-valkoinen mekko on tosi nätti (vaikka siinä esiliina onkin), ja myös Auroran metsässä käyttämä mekko on siisti. Uskon, että mekkojen nättiyteen vaikuttaa suuresti se, pitääkö mekkoa päällään kantavasta prinsessasta. Esimerkiksi minun lemppariprinsessojani ovat juurikin Belle ja Aurora... ;) Mutta on Annan mekotkin tosi nättejä! Ykköseksi minulla taitaisi mennä kuitenkin Bellen kelta-kultainen mekko. :)

    Teitpäs mielenkiintoisia havaintoja mekkojen yksityiskohtiin liittyen. Enpäs ole huomannutkaan, mutta aika monella prinsessalla on ihonmyötäiset ja kireät hihat. Mielestäni hihat näyttävät näteiltä, mutta tuntuvat varmasti tosi inhottavilta päällä! Tähkäpään hihat ovat ihmetyttäneet myös minua: miksi ne ovat sekä lyhyet että puolipitkät? Eikö toinen vaihtoehto olisi riittänyt? Höh!

    Yksi samantyyppinen listanaihe, jonka voisit tehdä, olisi lista parhaista hiuksista. Uuuu! Tämähän antaa itsellenikin ihan inspiraatiota! Ehkä minäkin innostun kirjoittelemaan näitä "ulkonäköpainotteisia" TOP-listoja (vaikkei muoti/vaatteet minuakaan kauheasti kiinnosta)! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) En minäkään varmaan olisi pystynyt tällaista listaa tekemään, jos olisin ottanut kaikki prinsessojen asut mukaan, joten menin sillä periaatteella, että otan mukaan vain ne asut, joissa prinsessat useimmiten nähdään. Muuten olisin varmaan ottanut mukaan melkein kaikki Bellen asut... Itsekin pidän paljon Bellen sinisestä mekosta, ja minun onkin tarkoitus pukeutua siihen syyskuussa olevaan cosplay-tapahtumaan. Kunhan saisi vielä hankittua kankaat...

      Kiva, että annoin sinulle inspiraatiota! Joo, "parhaat hiukset" -lista olisi ihan kiva, paitsi että aika vaikea, kun monella hahmolla on niin hienot hiukset. Saman esteen olen kohdannut, kun olen miettinyt listaa kauneimmista Disney-naisista - kaikki ovat omalla tavallaan nättejä! Komeimmista miehistä voisin kyllä tehdä listan... ;)

      Poista
    2. Minulla on sama homma: miehistä on paljon helmpompi tehdä TOP-listaus kuin naisista! Teepäs listaus parhaista miehistä - Disneyn mieskomistuksia on aina ilo nähdä! ;D On myös mielenkiintoista vertailla aina omaa makua muiden kanssa. :)

      Poista
  2. Annan blogista löysin tänne ja kommentoin sen takia tähän vanhaan tekstiin.
    Elikkäs minusta Jasminen asu on kaunein. Väri on tosi ihana. Oikeastaan kaikki Jasminen asut ovat kauniita. <3
    Belle on myös minun suosikki prinsessani ja hänen juhla sekä arki mekko kauniita.
    Jasmine on toinen suosikki prinsessani. Laitan blogisi lukulistaani. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja seuraamisesta! <3 Ilahduin tosi paljon, kun huomasin blogillani olevan yksi lukija lisää. Toivottavasti viihdyt blogissani, minäkin käyn katsomassa sinun blogiasi! :)

      Poista
    2. Sinulla on kaunis blogi ja samastuin sinuun, kun sain tietää että Kaunotar ja Hirviö on lempi elokuvasi. :)
      Huomasin myös, että olet liittynyt blogini lukijaksi. Lämpimästi tervetuloa ja toivottavasti viihdyt. <3
      Disney juttujakin kirjoittelen aika-ajoin.

      Poista