sunnuntai 25. lokakuuta 2015

She really is a funny girl, that Belle!

Onpas aika kulunut nopeasti... Lukioelämän ja teatteriharrastuksen myötä elämäni on äkkiä muuttunut kiireisemmäksi kuin koskaan. Blogin ylläpidolle jää vähän aikaa, mutta sain sentään pienen päivityksen aikaiseksi.

Olen jo pitkään ollut animeharrastaja, ja vuodesta 2012 lähtien olen aina pukeutunut eri tapahtumissa cosplay-asuun. Disney-harrastukseni innoittamana pukeuduin tämän vuoden Tracon-tapahtumaan Belleksi. Tapahtuma oli jo syyskuussa, joten olen vähän myöhään liikkeellä, mutta tässä joka tapauksessa kuvia minusta Bellenä hänen sinisessä mekossaan!
Asu on lähes kokonaan isosiskoni käsialaa ja olen todella kiitollinen, että hän jaksoi nähdä vaivaa. Eihän kyseinen asu mikään kovin vaikea ole toteuttaa, mutta itse en pystyisi samaan (ompelutaidoistani kertoo paljon se, etten yläkoulun käsityötunnilla tiennyt, mitä joustava kangas tarkoittaa...). Asu on suosikkini tähänastisista cosplay-asuistani ja olen erittäin kiintynyt siihen.

Kerronpa vähän tämän puvun synnystä. Alun perin Disney-cosplayta miettiessämme minun ja siskoni ensimmäinen idea oli, että pukeutuisimme Frozenin Annaksi ja Elsaksi. Heidän asunsa eivät kuitenkaan siitä helpoimmasta päästä ole (toivon kuitenkin, että idea toteutuisi vielä joskus!), joten vaihdoimme prinsessoja. Minä halusin olla suosikkini Belle ja siskoni Ariel. Sitten ei tarvinnut muuta kuin ostaa kankaat ja muut tarvittavat asusteet. Asuun kuuluu pitsireunainen alushame, hihaton päällyshame, valkoinen paita, esiliina, mustat kengät, peruukki ja sininen hiusnauha. Se on melko lähellä elokuvan vastaavaa asua, joskin tarkemmin katsoessaan saattaa huomata, että paidan kaulus on eri mallinen. Paitaa ei tehty itse, vaan se löytyi muistaakseni Prismasta. Kankaat ja pitsi ovat peräisin Jättirätistä, kengät Aleksi 13:sta, peruukki Punanaamiosta ja hiusnauha Eurokankaasta.  Olennainen osa Belleä on tietenkin hänen rakkautensa kirjoihin, joten lähes kaikkiin kuviin pääsi mukaan kirja. Kuvissa näkyvä kirja on Lennart Lidforsin Rakkaus, lahja tähdiltä. En itse asiassa ole lukenut kyseistä teosta kuin vähän vuosia sitten, mutta se kävi rekvisiitasta, koska muistuttaa Kaunottaressa ja hirviössä nähtyä Bellen suosikkikirjaa. 

Asussa oli mukava liikkua, tosin peruukki vähän kiristi. Minulla on kyllä oikeastikin ruskeat hiukset, niin ettei sen pois ottaminen olisi kovin paljon haitannut... Päällyshame oli myös vähän tiukka ja sen riisuminen tuotti välillä vaikeuksia. Cosplay on kyllä vähän sellainen harrastus, että asuissa on aina jotain ärsyttävää. Kaiken kaikkiaan oli kuitenkin todella hauskaa viettää viikonloppu Bellenä! 

Minä ja siskoni Arielina.
 
Tässä siis oli pieni kurkistus vapaa-aikaani, toivottavasti piditte! En osaa yhtään sanoa milloin päivitän blogia seuraavan kerran, varsinkin seuraavat päivät ovat kauhean kiireisiä, koska minulla on teatterissa näytelmän ensi-ilta (ja jännittää aivan liikaa), mutta ensi kuussa pitäisi taas onneksi olla vähän rauhallisempaa. Suunnitelmissa on ainakin pari TOP-listaa ja tarinoita (ei tässä blogissa paljon muuta olekaan). Hyvää syksyn jatkoa ja Halloweenia!
                 
2 kommenttia:

  1. Oi, onpa ihana mekko! Siskosi on kyllä todella taitava ompelija! Ihania olette! :) Pidä vaan rauhassa blogista taukoa, tiedän, että välillä tarvitsee omaa aikaa ja on välillä tärkeämpiäkin asioita kuin postausten kirjoittaminen. Innolla kyllä odotan uusia tekstejäsi, sitten kun niitä taas ilmestyy. :) Ja oikein paljon onnea näytelmän suhteen! Huu!!! Itsekin harrastin ylä-asteella ja lukiossa näyttelemistä, niin tiedän, miten kutkuttavalta ensi-ilta tuntuu. Tsemppiä siihen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, siskonikin puolesta! :) Ensi-ilta meni todella hyvin eikä lavalla olo jännittänyt yhtään niin paljon kuin olisi luullut. Teatteri on kyllä hauska harrastus, vaikka raskaalta se välillä tuntuukin. :)

      Poista