lauantai 1. elokuuta 2015

So this is love...

Olen huomannut, että julkaisutahtini on harventunut viime aikoina. Blogin aloitettuani tein tekstejä miltei joka päivä, mutta nyt tuntuu, että aiheita teksteille on vaikea keksiä. Tarinoiden ystäville luvassa on kyllä uusia tekstejä, mutta ei ihan heti. Olen oikeastaan miettinyt, pitäisikö minun julkaista ensin jo aloittamani jatkotarina (siitä tulisi kyllä aika pitkä), vai vielä kirjoittamaton novelli. Mitä mieltä te lukijat olette?

Mutta nyt aiheeseen. Tällä kertaa on luvassa taas Disney-aiheinen top-lista. Ja kuten otsikosta saattaa päätellä, otan käsittelyyn Disney-parit. Eli siis kymmenen mielestäni parasta Disney-klassikoiden pariskuntaa! Selvennykseksi vielä sanon, että olen ottanut mukaan vain ihmisten (tai ainakin ihmismäisten olentojen) muodostamat parit. Tämä johtuu siitä, että moni eläimistä kertova elokuva (esim. Kaunotar ja kulkuri) on minulta vielä näkemättä. Vastaava eläinten lista saattaa tulla joskus, sillä kyllä minulle eläinromantiikkakin maistuu... mutta en lupaa mitään! 

Tulipas jaariteltua... Eiköhän siirrytä siis listan pariin! Kuvat ovat Disney Screencaps- sivustolta.  Teksti sisältää juonipaljastuksia! 



10. Aurora ja Phillip













En yleisesti ottaen kauheasti välitä "rakkautta ensisilmäyksellä"- tyylisistä pareista, mutta Aurora ja Phillip ovat poikkeus. Nämä kaksi on luvattu toisilleen Auroran syntymästä saakka, mutta kohdatessaan toisensa he ovat täysin tietämättömiä asiasta. On mielenkiintoista, miten kumpikin luulee rakastuneensa aivan toiseen kuin siihen, jonka kanssa pitäisi mennä naimisiin. Parin ensikohtaaminen on parasta antia elokuvassa, ja onkin harmi, ettei Auroralla ja Phillipillä ole kuin muutama yhteinen kohtaus. Suloinen pari joka tapauksessa! 




9. Mulan ja Shang



Mulanin ja Shangin ensitapaaminen ei suju aivan parhaimmissa merkeissä, mutta ajan myötä kaksikon välille syntyy syvä kunnioitus ja Mulanin osalta vähän enemmänkin. Mulan ei ole varsinaisesti rakkaustarina, mutta elokuvan lopussa vihjataan siihen suuntaan, että tämä ujo pari saa toisensa ennemmin tai myöhemmin. Olen kyllä vähän miettinyt sitä, että missä vaiheessa Shang oikeastaan ihastuu Mulaniin. Jo tämän esittäessä miestä? Saatuaan tietää tämän olevan nainen? Mulanin pelastettua Kiinan? Äh, taidan taas takertua turhiin yksityiskohtiin...


 

8. Pocahontas ja John Smith
















Pocahontas ja John Smith tulevat eri kulttuureista ja ovat aluksi ennakkoluuloisia toisiaan kohtaan. Molemmat kuitenkin kiinnostuvat toisen tavoista ja siinä samalla rakastuvat. Yhdessä oleminen ei kuitenkaan ole helppoa, kun parin kansat ovat toisiaan vastaan. Koko Pocahontasin tarina on koskettava ja melko aikuismainen kuvaus "kielletystä rakkaudesta". Yksi elokuvan vaikuttavimpia kohtauksia on se, kun Pocahontas asettuu isäänsä vastaan suojellakseen John Smithiä. Ikävä kyllä nämä kaksi joutuvat elokuvan lopussa eroamaan toisistaan... Nyyh!




 

7. Herkules ja Megara

















Herkules ja Megara ovat luonteiltaan kovin erilaisia, mutta muodostavat kuitenkin hyvän parin. Herkules on näistä kahdesta se kokemattomampi, kun taas Meg on tullut jo kerran petetyksi rakkaudessa. Erityisen mielenkiintoisen tästä parista tekee se, että Megara työskentelee Herkuleen (vai miten se taivutetaan) viholliselle Hadekselle. Lopulta rakkaus voittaa kaikki esteet, ja Herkules valitsee elämän maan päällä Megin kanssa Olympos-vuorella asumisen sijaan. Näiden kahden rakkaustarina kyllä lämmittää sydäntä! 




6. Anna ja Kristoff













Frozenin pääpaino on Annan ja Elsan sisarussuhteella, mutta kyllähän se Annan ja Kristoffin romanssikin on suloinen. Parin kohdatessa Anna on juuri kihlautunut katalan prinssi Hansin kanssa, mutta alkaa siitä huolimatta pitää Kristoffin seurasta. Kristoff on ihanan vilpitön ja epäitsekäs viedessään Annan linnaan Hansin luokse, vaikka palaakin onneksi takaisin. Lopussa pari vaihtaa ensimmäisen suudelmansa, ja orastava romanssi voi alkaa. Niin söpö pari! 




5. Aladdin ja Jasmine

















Aladdin ja Jasmine tulevat täysin eri yhteiskuntaluokista: Aladdin on köyhä varas, Jasmine kosijoihinsa kyllästynyt prinsessa. Kun nämä kaksi sitten kohtaavat, heidän välilleen syntyy yhteys, minkä vuoksi Aladdin on valmis ryhtymään prinssiksi päästäkseen Jasminen luokse. Lento taikamatolla on varmasti yksi Disneyn historian romanttisimpia kohtauksia, vaikkei pari vielä silloin saakaan toisiaan. Ihanan koskettavaa on myös se, miten Aladdin sanoo Jasminelle, ettei voi esittää jotain mitä ei ole. Onneksi rakkaus kuitenkin voittaa! 



4. Tähkäpää ja Eugene 
















Tämä pari on käsittääkseni yksi fanien keskuudessa suosituimmista. En kyllä ihmettele, sillä Tähkäpää ja Eugene muodostavat toimivan, vauhdikkaan ja söpön parin! Aluksi Tähkäpää käyttää Eugenea (tai silloista Flynnia) hyväkseen päästäkseen katsomaan lyhtyjä, mutta matkan varrella kaksikon valtaa se käsittämätön tunne, jota myös rakkaudeksi kutsutaan. Erityisen ihana kohtaus näiden kahden välillä on laulu I See the Light, jonka aikana molemmat ymmärtävät tunteensa toista kohtaan ja saavat uuden unelman, eli toisensa. Ja kaikki esteet ylitettyään he myös saavuttavat unelmansa. Voi, niin ihana pari tämäkin!


 

3. Tiana ja Naveen
















Tiana ja Naveen eivät kohtaa mitenkään romanttisissa oloissa, ja kukapa heti ihastuisikaan sammakkoon? Mutta kun parin pitää lyöttäytyä yhteen palatakseen taas ihmisiksi, he oppivat arvostamaan toisiaan ja lopulta myös rakastamaan. Tianan ja Naveenin rakkaus on niin vahvaa, että he ovat vaikka valmiita jäämään sammakoiksi, kunhan ovat yhdessä. Onneksi näin ei kuitenkaan käy, sillä parin mennessä naimisiin Tianasta tulee prinsessa, ja lumous murtuu. Tiana saa ravintolansa, mutta tietää samalla, että kaikkein tärkeintä on rakkaus. Oi joi, rakastan tätä paria niin paljon! 



2. Tarzan ja Jane

















Kohdatessaan Janen Tarzan ymmärtää, että on olemassa muitakin hänen kaltaisiaan, kun taas Jane kiinnostuu Tarzanista tämän eläimellisyyden vuoksi. Kaksikon ensitapaaminen on hulvaton, mutta vielä parempaa on tulossa, kun Jane opettaa Tarzanille ihmisten tapoja ja Tarzan näyttää Janelle oman maailmansa. Tarzanin ja Janen rakkaustarina on koskettava ja minusta aika realistinenkin. He tulevat eri maailmoista, mutta löytäessään toisensa eivät voi olla erossa, ja niinpä Jane ja hänen isänsä sitten muuttavat viidakkoon. Itse en mukavuudenhaluisena ihmisenä varmaan voisi asua viidakon keskellä, mutta toisaalta, rakkaus saa aikaan ihmeitä...




1. Belle ja Hirviö
















Ah, tämä pari on kyllä jotain niin sanoinkuvaamattoman ihanaa... Belle ja Hirviö kohtaavat sattuman (tai kohtalon) oikusta, kun Belle uhrautuu isänsä puolesta Hirviön vangiksi. Parin suhteen alku ei ole mitenkään ruusuinen, ja Belle yrittääkin paeta Hirviön linnasta. Hirviön pelastettua hänet suhde sitten alkaakin kulkea valoisampaan suuntaan, ja kaksikko alkaa viettää aikaa yhdessä. Belle myöntää, ettei Hirviö ole mikään komea prinssi, mutta löytää tästä jonkun, joka ymmärtää häntä sellaisena kuin hän on - kuten myös Hirviö. Lempikohtauksiini lukeutuvat se, kun Hirviö antaa Bellelle kirjastonsa (mikä olisi minustakin paras lahja ikinä), ikoninen tanssiaiskohtaus, sekä Hirviön muuttuminen ihmiseksi. Taidankin nyt lopettaa, koska muuten kirjoitan näistä kahdesta romaanin...




Ja siinä se oli! Tätä listaa oli tähänastisista listoista kaikkein hauskinta, mutta myös työläintä tehdä. Mutta nyt sana on teillä lukijoilla! Mitkä parit ovat eniten mieleenne? Entä olisiko jotain ehdotuksia seuraavan top-listan aiheeseen? Kertokaa se kommenteissa! 




2 kommenttia:

  1. Hihii, ihana lista! Minusta tällaisia TOP-listoja on aina kiva lukea ja kirjoittaa. :) Itsekin olen samaisen listan joskus tehnyt, mutta minun listassani yhdistyvät eläin- ja ihmisparit. Olisi ehkä pitänyt tehdä niistä listat erikseen, hyvä idea sinulla eritellä ne. Minun listassani ykköseksi pääsee Mulan ja Shang, he vaan ovat niin söpöjä yhdessä! Toisena minulla on Tiana ja Naveen ja kolmantena Belle ja Hirviö. <3

    Hmm, mitähän ehdotuksia antaisin sinulle TOP-listaksi... Minä olen tehnyt ainakin listat parhaimmista pahiksista ja parhaimmista Disney-lauluista, joten niistä voisi olla mielenkiintoista lukea. Ehkä myös parhaat Disney-sidekickit voisi olla hyvä listan aihe? Jos Disney-aiheesta poiketaan, voisit tehdä listoja esim. parhaista kirjoista, sarjakuvista, tv-sarjoista, kotimaisista ja ulkomaisista elokuvista, mies- ja naisnäyttelijöistä jne... Tai ihan mistä vain! Laita vaikka Harry Potter -kirjat paremmuusjärjestykseen! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Kivoja ehdotuksia, ainakin Disney-pahiksista on tarkoitus tehdä lista. Itse asiassa olen koneelle tehnytkin sellaisen, tosin nyt sijoitukset saattavat olla vähän erilaiset. Disney-laulujakin on tullut mietittyä listan aiheeksi, vaikka parhaat pahislaulut tai rakkauslaulut olisi kiva aihe. Mitä tulee muuhun kuin Disney-aiheeseen, niin täytyy vähän miettiä, mistä pystyy tekemään listan. Kun esimerkiksi suosikkielokuvia on niin vaikeaa laittaa järjestykseen... Mutta katsotaan nyt, mitä tulevaisuus tuo tullessaan! :)

      Poista